Gıda İşletmelerinde Yılbaşı Denetimleri Artırıldı 00
Haber
31 Aralık 2021 - Cuma 21:25
 
Gıda İşletmelerinde Yılbaşı Denetimleri Artırıldı
Gıda İşletmelerinde Yılbaşı Denetimleri Artırıldı
SAĞLIK Haberi
Gıda İşletmelerinde Yılbaşı Denetimleri Artırıldı

Gıda İşletmelerinde Yılbaşı Denetimleri Artırıldı


İl  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğünce  yeni  yıla  hazırlık  kapsamında  gıda  işletmelerine  yönelik denetimleri yoğunlaştırıldı.

Özellikle de yılbaşı sürecinde üretim ve tüketimi artan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, et ürünleri, vs. gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde yılbaşına hazırlık denetimleri yoğunlaştırılarak, tedbirler arttırıldı.

Yılbaşı  sürecinde,  faaliyetleri  daha  da  yoğunlaşan,    Gıda  işletmelerinin  gıda  güvenliği, hijyen gereklilikleri ve Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, belirlenen hususlarda alınan İdari Kararların ivedilikle uygulamaya geçirilmesi ile ilgili olarak yoğun denetim faaliyetlerine devam ediliyor.

Yapılan denetimlerde; gıda işletmecilerinden, gıda güvenliği gereklilikleri ve salgın tedbirleri ile ilgili  olarak  farkındalık  oluşturulması  isteniyor.  Özellikle pandemi hassasiyetinin  devam  etmesi nedeniyle  Covid-9  korunma  tedbirlerine  dikkat  çekilerek,  İşletme  girişine,  alışveriş  kasası  önüne  ve müşteri alanlarına  1,5 metre mesafeli aralıklarla  sosyal mesafe  uyarı işaretlemeleri  yapılması  gerektiği vurgulanarak, mesafe ihlallerine müsaade edilmemesi gerektiği hususunda uyarılarda bulunuluyor.

Yılbaşı gıda denetimleri ile özellikle yılbaşı sürecinde faaliyetleri yoğunlaşan gıda işletmelerinde çalışan bütün personelin gıda güvenliği eğitimi ve farkındalığının artırılması çalışmalarına hız verilmesi amaçlanmaktadır.

Gıdaların tekniğine uygun ve hijyenik şekilde güvenli gıda olarak üretimi, muhafazası, taşınması, pazarlanması, sunumu ve tüketiminde: gıda güvenliği mevzuatına uygun olarak faaliyette bulunulmasının önem arz etmektedir.

Yeni  yıla toplum  olarak  sağlıklı  bir  başlangıç  yapmak için,  gıda  güvenliğine  elbirliğiyle  azami hassasiyet  göstermemiz  için  herkesi  sorumluluk  alması  gerekmektedir.  Tüketiciye  arz  edilen  gıda ürünlerinin  Gıda  Hijyeni  Yönetmeliği  ve  Mikrobiyolojik  Kriterler  Yönetmeliği  hükümlerine  uygun faaliyet  gösterilerek  son tüketiciye  sunumu, tüm  gıda  İşletmelerinde  yüzey temizliği,  havalandırma  ve dezenfeksiyonun sağlanması, İşletme giriş ve katlarında dezenfektan aparatlarının bulundurulması, Gıda nakil  araçlarının  düzenli  aralıklarla  temizlik  ve  dezenfeksiyonunun  sağlanması,  gıda  işletmesinde çalışanlarına hijyen kuralları açısından eğitimlerin sıklaştırılması, el ve vücut hijyeni ekipmanlarının tam ve  çalışabilir  olmasının  sağlanması,  işletmelerdeki  lavabo,  alet,  ekipman  ile  çalışan  alanlarının dezenfeksiyonunun  sağlanması,  İşletme  çalışanlarına  üretim,  satış  ve  nakilde  eldiven,  maske,  bone kullandırılması, mümkünse gıdayı müşteriye veren personel ile kasiyerin ayrı olması hususlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca tüm gıda işletmeleri kendilerini bilgilendirme ve yönlendirme anlamında da ihtiyaç duyduklarında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden teknik destek alabileceklerdir.


İşletmeci  ile  çalışanlarının  daha  hassas  faaliyet  gösterilmesi  için  çaba  içerisinde  olmaları gerektiğinden, özellikle yılbaşı sürecinde toplumumuzun güvenli gıda tüketiminin sağlanması ve salgının hayatımızın  gündeminden  bertaraf edilmesi için elbirliği ile  hijyen  kurallarına  dikkat edilmesi  ve  gıda güvenliği denetim uygulamalarına katkı sunması çok büyük önem arz etmektedir.

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı