İlçemizde "10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ" Kutlandı 00
Haber
10 Kasım 2021 - Çarşamba 20:53
 
İlçemizde "10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ" Kutlandı
İlçemizde "10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ" Kutlandı
EĞİTİM Haberi
İlçemizde

 

İlçemizde "10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ" Kutlandı

 

     Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; ölümünün 83. yılında, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de  Anlatan Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde yapılan törende saygı, minnet ve rahmetle anıldı.

       Törene İlçe Kaymakamı Haluk ŞİMŞEK, Belediye Başkanı Halil Hilmi TÜTÜNCÜ, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Murat KARA, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlarımız katıldı. 

      10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü programı Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.Kaymakamlık Makamı çelengini, İlçe Kaymakamı Haluk ŞİMŞEK, Belediye Başkanlığı çelengini, Belediye Başkanı Halil Hilmi TÜTÜNCÜ,tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasından sonra, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikal saati olan 09.05’ te ilçe genelinde çalınan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile bayraklar yarıya indirildi.


     Daha sonra protokol mensuplarının katılımıyla Yalvaç Öğretmenevi Toplantı Salonunda, Fatih İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programıyla sona erdi.

Kaynak: Editör: Yalvacfm
Yorumlar
0
Haber Yazılımı